Skellefteå IBS/SIBK

Referat

Referat: IBF Dalen/IBS Dalen - Skellefteå IBS/SIBK

En svår match mot ett aggressivt Dalen.
Vi kom med vetskapen om vad som väntade. Och när matchen körde igång så gjorde vi det riktigt bra med att lösa deras press. Vi vände snabbt och fick flera bra chanser. Speciellt i första perioden. På en spelvändning kommer Jack som spelar över till Emil som skjuter i öppet mål. Sen kvitterar Dalen med lite flyt när man bågar i höga slottet och skottet tar på någon så att bollen ändrar riktning. De gör även 2-1 innan periodens slut på ett inspel framför mål.
En jämn och rolig första period.

I andra blir det några utvisningar som gör att matchen blir hackig. Vi gör 2-2 efter en hög press av Viggo och Ricky tjuvar bollen o h skjuter direkt i mål. Kort senare blir det en avvaktande utvisning och då får Emil gå in i slottet och gör 3-2 i första krysset. De tar time out efter det och vänder även matchen till 4-3. Vi hade bland annat spel 5 mot 3 som vi inte lyckade utnyttja.

I tredje gör de 5-3 med en man mindre. Sen gör vi äntligen ett mål i pp. Albin hittar ett pass till Oskar som skjuter direkt. Bra.
Matchen står och väger. Mindre chanser åt båda hållen. Vi tar time out med 4 min kvar och går ner på 2 femmor. Tyvärr blir det en billig utvissning där de gör 6-4. Vi pressar på och plockar målvakten men får inte in bollen.

Dalen vinner med 6-4 i en jämn match . Det är deras pp som var bättre än vårat vilket avgör matchen.
Tycker att vi gör en jättebra första period. Sen blir det många utvisningar som gör att spelet kommer av sig. Tycker inte att matchen var ful eller speciellt tuff heller så att det blev så många utvisningar förstår jag inte.Tyvärr drabbas 3e linan av mindre speltid pga alla utvisningar.